La setmana passada vam tenir el gran privilegi d’assistir a la Tercera Trobada Anual de Fundacions Comunitàries a Barcelona. Juntament amb la resta de Fundacions comuntàries dins l’àmbit català i espanyol, vam poder aprendre i compartir experiències per continuar enriquint els nostres territoris i les nostres comunitats.

El dimarts, vam poder assistir al primer Cercle de Suport sumapelraval 2024 a l’espai de Fundació del Gran Teatre del Liceu, un acte pioner a Catalunya per aconseguir recursos econòmics per impulsar projectes destinats a millorar les condicions de vida de les dones al barri del Raval.

Es van presentar tres projectes:

  • “COSIM COMUNITATS, DISSENYEM EL FUTUR“, de Diàlegs de Dona: una iniciativa de costura, patronatge i confecció amb perspectiva comunitària, amb l’objectiu és crear una xarxa de dones cosidores.
  • “ENTRE-DONES”, del Gimnàs Social Sant Pau: projecte que ofereix activitats que millorin el benestar personal i la qualitat de vida a dones en situació de vulnerabilitat, de risc de pobresa extrema i sense llar del barri de Raval.
  • “EQUITAT MENSTRUAL”, del Casal dels Infants, Fundació Gavina, AEI Raval, Centre Socioeducatiu Raval de la Fundació Pere Tarrés i dinamització de Tot Raval: projecte que ofereix a joves dels centres oberts del Raval productes de cura menstrual i formació per la cura i gestió de la menstruació.

Dimecres vam continuar amb la trobada, en una jornada de conferències i formacions en filantropia comunitària, governança, lideratge i mesurament d’impacte comunitari.

De part de la Fundació Comunitària de la Vall de Camprodon, volem agrair a totes les persones que feren possible aquesta experiència, especialment a tot l’equip de l’Asociación Española de Fundaciones. Estem molt contents de situar a la Vall de Camprodon en el mapa de fundacions Comunitàries en l’àmbit nacional i internacional (europeu).