Aquest dimecres, 8 de maig de 2024 hem celebrat al Mas el Mariner de Camprodon la primera trobada de Fundacions nacionals i internacionals a la Vall de Camprodon. Hem organitzat aquesta trobada per explicar la nostra entitat i les accions que hem estat impulsant durant aquests anys d’activitat.

Aquest acte ha aplegat 22 persones d’entitats i fundacions com ara Fundació Porticus dels Països Baixos, Fundació Roviralta de Barcelona, la Fundació Banc de Sabadell, la Fundació ONCE, la Fundació Comunitària Raimat Lleida I la Fundació MAP del Ripollès. També han participat entitats com KPMG, ESADE, Fibran Group i Andersen, i hi ha hagut representació de la Coordinadora Catalana de Fundacions i l’Associació Espanyola de Fundacions. De l’àmbit local han assistit alcaldes i un representant de la Fundació Germans Vila Riera.

Aquest espai d’intercanvi ens ha permès comprovar i reafirmar que aquest model de fundació comunitària és una gran eina que fa aflorar el talent latent existent en el territori i que crea la il·lusió, la força i l’esperit que permeten transformar i potenciar l’entorn per millorar-lo. En concret, un dels alcaldes assistents ha destacat el gran paper que desenvolupa la Fundació actualment en el territori i la importància de tenir entitats d’aquestes característiques en entorns rurals per activar la societat civil i fer sorgir idees innovadores.

En paraules del nostre fundador, Salvador Mas de Xaxas, aquest acte ha servit per aconseguir un primer grup assessor expert per seguir desenvolupant les diverses línies estratègiques i per comprovar la bona predisposició de col·laboració i compromís per assessorar-nos, intercanviar experiències i coneixements. Finalment, la nostra presidenta, Maria Teresa Guillaumes, ha remarcat el gran treball que desenvolupen dia a dia totes les persones voluntàries que fan possible la Fundació Comunitària per la seva humilitat i compromís.

Gràcies a totes les persones i entitats assistents!